Werknemer

 

“Als je doet waar je hart ligt, voelt het nooit als werken”

Maar er moet ook brood op de plank…

Herken je dit?

De meeste mensen worden niet wat ze bedacht hadden op school

Wat wilde jij worden toen je op de lagere school zat? Brandweer of bij de politie, wilde je dokter worden of stewardess? Ik wilde dierenarts worden maar ben het dus niet geworden. Heel veel mensen gaan niet eens doen waar ze voor zijn opgeleid. Ik ook niet. Na de kunstacademie ben ik uiteindelijk coach geworden. Je beroepskeuze doe je op een moment in je leven dat je daar helemaal niet mee bezig bent. Je moet een vakkenpakket kiezen in de puberteit en je hebt geen idee wat dat ‘later’ nou eigenlijk inhoudt. Dus je kiest iets wat je ouders, mentor of omgeving je aanraadt en dat hoeft lang niet altijd te passen. Een enkeling weet al zeker wat hij of zij wil worden en wordt dat ook.

Arbeid is een belangrijk onderdeel in je leven. Naast brood op de plank maak je ergens deel van uit. Een groep collega’s, je hebt een gezamenlijk doel, je identificeert je met het bedrijf. Het geeft regelmaat en als het goed is voldoening.

Loopbaan

Het kan dus zijn dat je na verloop van tijd zo over je werk denkt;

is dit het nou?
word ik hier gelukkig van?
het past niet meer bij mij
ik wordt er zo moe van
opzien tegen de ‘hel’ van maandag

Dat is niet gezond. Te veel stress of te weinig uitdaging is niet goed voor je. Niet goed liggen in het team of een moeizame relatie met je leidinggevende hebben ook niet. Maar wat dan? Hoe kom je er nu achter wat je dan wél wil (en wat mogelijk is). Hoe maak je de stap uit de schijnveiligheid van een (vaste) baan?

Ik kan je daar bij helpen door samen met jou te gaan kijken naar:
Wie ben je
Wat kun je
Wat wil je

Dit alles natuurlijk in een veilig en realistisch kader.

Verzuim

Of wellicht nog vervelender: je bent uitgevallen voor je werk, om wat voor reden dan ook. Kun je nog terug in je oude baan? Moeten er aanpassingen komen? Moet je op zoek naar een nieuw perspectief dat wél bij je past. Of je hebt blijvend beperkingen waardoor je oude beroep niet meer mogelijk is. Wat dan?

Dan is het fijn om een gespecialiseerde re-integratie coach aan je zij te hebben voor wie dit allemaal gesneden koek is. Ik ben onafhankelijk en kan met een frisse blik naar jou, je werkplek, leidinggevende en collega’s kijken.

Er zijn 2 mogelijkheden: De Wet Verbetering Poortwachter duurt 2 jaar en bestaat uit 2 gedeeltes.

spoor 1
spoor 2

Bij spoor 1 zit je nog in het eerste ziektejaar. In dit eerste ziektejaar ga je in eerste instantie re-integreren in je eigen werk en mocht dit niet lukken, in een andere functie bij je eigen werkgever.

In het tweede jaar ga je je oriënteren op een andere baan buiten je eigen werkgever (spoor 2). Dat is vaak eng en confronterend. Vooral als je geen idee hebt wat je dan wil, wat realistisch is en wat je nog kunt als je blijvende beperkingen hebt.

Met beide opties heb je waarschijnlijk nog nooit te maken gehad en dan is het fijn om met een gespecialiseerde coach aan de slag te gaan die je helpt je doelstellingen te realiseren.

 

Loop je vast in je huidige situatie? Ik help je graag. Neem vrijblijvend contact op voor advies over jouw specifieke vragen:

neem contact met mij op

 

Deze bedrijven gingen je voor: