Werkgever

Loopbaan

Wanneer je medewerker vastloopt of toe is aan iets anders in zijn of haar carrière dan is het inzetten van een loopbaan traject door een ervaren loopbaancoach een goede optie.

Na een intake, waarin we kennismaken, stellen we samen een maatwerkplan op. Iedereen is immers anders. Pijlers die altijd terug komen en het fundament vormen van loopbaan coaching zijn:

Wie ben ik?
Wat kan ik?
Wat wil ik?

Samen gaan we dit helder krijgen en dat koppelen aan een realistisch plan waarin heldere doelen en tijdpaden worden vastgelegd. Ik ondersteun je werknemer met het nemen van de juiste acties, het benaderen van netwerken en het realiseren van die nieuwe baan of opleidingsrichting. Een loopbaantraject kan ook preventief worden ingezet om verzuim te voorkomen.

Verzuim

Het is voor iedereen heel vervelend als een werknemer langdurig uitvalt voor zijn/haar werk. Je krijgt te maken met allerlei regelgeving waar je niet op zit te wachten, het dossier moet voor het UWV op orde zijn om geen sanctie te krijgen en je wil het vooral voor alle partijen goed doen. Daar kun je als werkgever en werknemer wel wat hulp bij gebruiken!

Ik heb jarenlange ervaring met het uitvoeren van spoor 1 en spoor 2 trajecten. Ik betrek het liefst alle partijen bij de uitvoering en vormgeving van het traject zodat alle neuzen dezelfde kant opstaan. Denk hierbij aan Arbo dienst, casemanager, leidinggevende, behandelaar en het UWV. Ik zorg ervoor dat knelpunten tijdig gesignaleerd worden zodat we kunnen bijsturen. Mijn rapportages zijn UWV proof.

Coaching

Soms loopt een werknemer vast. Om een ziekmelding te voorkomen en preventief te werk te gaan is het handig voor alle partijen om op tijd coaching in te zetten om die uitval inderdaad te voorkomen. Het is kostenbesparend om een Wet Verbetering Poortwachter verhaal voor te zijn.

Preventieve coaching kan op aanraden van de bedrijfsarts of wanneer je zelf ziet dat het niet lekker loopt. Of je werknemer geeft zelf aan graag coaching te willen.

Preventieve coaching kan zich richten op het voorkomen van een burn-out middels coaching op stress en belemmerende overtuigingen. Soms ligt een medewerker niet lekker in het team en gaan we daar mee aan de slag. Ook bepaalde vaardigheden die het functioneren belemmeren zoals niet goed kunnen plannen of overzicht houden op workload en tijd. Ook kan er sprake zijn van een beperking die pas later in de loopbaan voor problemen zorgt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een late diagnose ASS.

Heb je een casus waar je eens over wil sparren? Daar maak ik graag even tijd voor.

Of wil je een offerte op maat, neem even contact op:

Neem contact met mij op

Deze bedrijven gingen je voor: